Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова престрелка в източно предградие на Париж с най-малко две жертви (на живо)

| обновено на 09.01.15 в 16:03
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Най-малко двама души са загинали в заложническата драма в източно предградие на Париж, съобщи Франс прес. По-рано беше съобщено, че въоръжен мъж е взел за заложници петима души в супермаркет за еврейска храна. Мъжът е бил въоръжен с две автоматични пушки. Районът е отцепен от полицията, евакуирано е училище наблизо, спряно е и движението на метрото в този участък. Мъжът иска освобождаването на братята Куаши, заподозрени за атентата срещу "Шарли ебдо", съобщи радио РТЛ.

Според властите извършител на нападението е стрелецът, който уби полицайка в предградието Монруж вчера. Френската полиция разпространи снимки от арести на чернокож мъж и бяла жена във връзка с убийството на полицайката. Двамата са идентифицирани като Амеди Кулибали на 32 години и Хаят Бумедин на 26 и са окачествени като "въоръжени и опасни".

По-рано полицията съобщи, че мъжът има връзка с братята Куаши, заподозрени за нападението над "Шарли ебдо". Според изданието "Льо поан" лицето е обучавано в същата джихадистка група, през която са преминали и братя Куаши.

Съвпадението на стрелбата с операцията по заляването на братята Куаши очевидно е умишлено и се изяснява връзката между събитията през последните дни.


/видео/

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна