Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книгата "Божана Димитрова - кауза радиожурналист" с премиера в Първо студио на БНР

Снимка: БГНЕС

Премиерата на книгата "Божана Димитрова - кауза радиожурналист" се състоя в Първо студио на националното радио. Изданието излиза броени дни преди БНР да отбележи 80-ата си годишнина.

Автор на книгата е доцент Ивайло Христов от катедра "Медии и обществени" в УНСС. Повече от две години той убеждава Божана Димитрова за смисъла от тази книга.

Божана Димитрова е гласът на моето детство, на покойните ми родители, на къщата, в която съм живял, на един свят, който се е стопил и вече едва-едва мъждука, заяви Христов.

За Лили Маринкова "Разговор с вас" на Божана Димитрова е най-силната рубрика в радиото.

Рубриката започна да научава, да приучава хората да се освободят от страха и да се изявяват, да използват тази прословута свобода на изказа, на себеизразяването, коментира Маринкова.

Божана Димитрова има един пръв приятел и това е каузата радиожурналист. Кауза е нещо, с което човек живее като с най-добрия си приятел, генералният директор Радослав Янкулов.

Смущават ме тези силни, задължаващи думи, защото аз продължавам да се съмнявам, че за радиото може да се пише в първо лице и единствено число, просто защото голямата магия радио, голямата силна дума радио е сбор от съмишленици, от хора, които трептят на една вълна, от хора, които правят заедно радио, каза на Божана Димитрова при представянето на книгата "Божана Димитрова - кауза радиожурналист".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна