Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домашен арест за Максим Кулишев от групата за поръчкови убийства

Апелативният специализиран наказателен промени мярката за неотклонение на Максим Кулишев, син на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, от "задържане под стража" в "домашен арест", за да може да се грижи за двете си малолетни деца. Останалите четирима от групата за поръчкови убийства остават в ареста. За лидер на групата се сочи доведената сестра на Кулишев - Мила Георгиева
Преди началото на съдебното заседание Специализираната апелативна прокуратура внесе нов том със събрани доказателства.  Съдът обаче направи забележка на държавното обвинение, че внасянето на доказателства в последния момент затруднява страните по делото. 
Адвокат Иво Найденов коментира:
Може ли по тоя начин. Затова, че трима човека се познават, и те са организирана престъпна група. Тук, в настоящия случай част от обвиняемите са в някакви близки взаимоотношения. Бивш съпруг, син, брат и някой, който е приятел на сина на обвиняемата Георгиева и изведнъж това е организираната престъпна група. Каква е ролята на всеки един? И само с гласните доказателства ще доказваме, че тая група искала да върши някакви престъпления. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна