Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпълнени са 85 на сто от дейностите по проекта за водния цикъл на Троян

Снимка: БГНЕС

Изпълнени са 85 на сто от дейностите по проекта за водния цикъл на Троян. По него се ремонтират и изграждат 7 км водопроводи и 20 км канализационна мрежа. Проектът е на стойност 29 милиона лева.

Строително-ремонтните дейности започнаха в края на 2013-а година и трябваше да приключат в края на миналата, но се забавиха заради спрените плащания по оперативна  програма „Околна среда“ и неблагоприятните атмосферни условия.

Кметът на Троян Донка Михайлова се надява новите договорени срокове със строителите да бъдат спазени:

Това е последният шанс Троян да изгради водопровод и канализация изцяло. С  този проект ние създаваме предпоставки за решаването на проблемите с водоснабдяването и канализацията на Троян за десетилетия напред. Ако не бяхме тръгнали към този проект, само след няколко години Троян щеше да плаща много  сериозни санкции за неизпълнени европейски изисквания по отношения на ВиК-системата.

Михайлова допълни, че ремонтните дейности трябва да приключат до края на юни. От общинския бюджет ще бъдат отделени средства за възстановяване на уличните настилки, където е извършван ремонт на ВиК- мрежата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна