Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да има нулева година по програмите "Морско дело и рибарство" и "Развитие на селските райони"

Тази година няма да бъде нулева за бенефициенти по програмите "Морско дело и рибарство" и "Развитие на селските райони", заяви в Бургас заместник-министърът по земеделието и храните Васил Грудев. Той присъства на 14-ото заседание на Комитета за наблюдение на оперативна програма "Рибарство". Стартът на новата програма "Морско дело и рибарство" 2014-2020 предстои в средата на тази година, след като бъдат отстранени направените забележки от Европейската комисия, каза още заместник-министър Васил Грудев: 

Заедно с представителите на Комисията се договорихме за едно доста бързо изчистване на коментарите, които получихме от тяхна страна, за да може най-късно юли месец ние да получим официално одобрение на вече изчистената програма, защото ние не може да лишим бизнеса от още една нулева година, каквато беше миналата. 

За отстраняване на проблемите в министерството вече е създадена специална дирекция "Морско дело и рибарство". 

Те знаят с кого ще могат да говорят от тук насетне. Знаят към кого да адресират техните проблеми, а имаме едно звено в министерството, което ще изпълнява и ролята на мониторинг, ще наблюдава и ще управлява програмата за морско дело и рибарство.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна