Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП обсъжда мерки за укрепване на партията

Националният съвет на БСП ще обсъди на закрито заседание мерки за политическото и организационно укрепване на партията. Темата за коалиционното партньорство за предстоящите местни избори също ще бъде част от дискусията.

Отделни социалисти като Ангел Найденов, Мая Манолова и Кирил Добрев се обявиха за партньорство с АБВ, след предложението на партията на Георги Първанов за общо участие на изборите. По този повод лидерът на социалистите Михаил Миков предупреди:

 Не искам да се връщам назад за пораженията, които нанесе АБВ на лявото. Злоупотребяват с личните си разговори, с членове, със симпатизанти, с активисти, с кметове от БСП. И Ангел Найденов може да каже нещо, и Мая Манолова може да каже нещо, и Кирил Добрев. Този въпрос - за партньорството, при всички случаи трябва да бъде решаван от органите на партията, а не от индивидуалните интереси, прищевки, симпатии или антипатии. На първо място ние дължим уважение и партньорство с БСП - Лява България и оттам насетне с други политически партии.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна