Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР организира международна конференция "Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето“

Снимка: Борис Димитров
Българското национално радио организира днес международна конференция на тема: "Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето". Тя ще се състои в зала "Мусала" на хотел "Хилтън" от 14 часа.

Преди началото на форума чуждестранните гости на БНР, които са у нас за 80-годишния юбилей на БНР, ще имат среща с премиера Бойко Борисов и с председателя на парламента Цецка Цачева.

Във фокуса на конференцията "Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето" ще са последните тенденции в развитието на обществените медии – програмно съдържание, финансиране, иновации, регулация. Ще бъдат представени най-новите европейски стратегии в отговор на променените очаквания на аудиторията.

Представители на европейски обществени радиоорганизации ще споделят опита си, добрите практики, своите търсения, трудности и успехи. Сред темите са ключовата роля на инициативността и креативността в съвременния медиен пейзаж, анализ на обществените медии и новата ера на радиото, цифровото и визуалното – предизвикателствата пред радиото днес, ролята на обществените медии в ситуация на кризи на свободата на словото.

С презентации в конференцията ще участват Ингрид Делтонр – генерален директор на Европейския съюз за радио и телевизия,  Греъм Елис – заместник-директор на BBC Radio, Анджей Шeжниевски – президент на Полското радио, Кристиян Фог – ръководител на радиоотдела в EBU, президентът на Румънското радио, както и председателят на СЕМ Георги Лозанов.

Представители на Народното събрание, Комисията за регулиране на съобщенията, Съвета за електронни медии, Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори, Софийския университет, Съюза на българските журналисти и Представителството на Европейския съюз ще са сред гостите на конференцията. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна