Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инвестицията в обществените медии е инвестиция в самото общество

Снимка: БГНЕС

Българското национално радио е лидер в класациите на обществено доверие в медиите, заяви генералния директор на БНР Радослав Янкулов при откриването на конференцията „Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето“. Форумът е част от проявите за 80-та годишнина на обществената медия. Всички участници в конференцията се обединиха около тезата, че инвестицията в обществените оператори е инвестиция в самото общество.

Последните тенденции в развитието на обществените медии и и по-специално програмното съдържание, финансирането и иновациите бяха сред обсъжданите теми по време на конференцията. Радослав Янкулов изтъкна:
Предлагаме десет радиопрограми с различно съдържание, поддържаме главен интернет сайт, както и още поне петнайсетина подсайта. Развиваме проект за интернет радио и телевизия "Бинар", обществени функии защитаваме с дейността на шест музикални състава. По отношение на музиката БНР е най-големият продуцент в България. На фона на тази впечатляваща статистика проблеми, с които се сблъскваме, не липсват. Всяка година несигурност за размера на бюджета заради постоянната тенденция за намаляване, нелогично състояние и състезание за рейтинги с търговските радиостанции.
Програмният директор на БНР Иво Тодоров отбеляза, че радиото има апликация за мобилни телефони: 
Радиото дори и да е традиционно и консервативно, може да бъде модерно. Ние имаме предавания, които могат да се слушат едновременно в ефира през радиочестите, и да се гледат с картина в интернет.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени