Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трите момчета, които се изгубиха в Рила, са в хижа "Иван Вазов"

| обновено на 01.02.15 в 19:34
Снимка: imagesfrombulgaria.com


Трите момчета, загубили се в Рила планина, се намират в хижа "Иван Вазов" и са в добро състояние. Според дежурния в Планиската спасителна служба Камен Якимов само лошото време не им е позволило да се обадят на близките си. Младежите ще останат в хижата и утре или най-късно вдругиден ще се върнат по домовете си.

По-рано спасителният отряд от Планинската спасителна служба временно прекрати издирването им заради лошите метеорологични условия. Момчетата имат заредени телефони, но в района няма обхват и няма как да бъде осъществена връзката с тях. Последната връзка по мобилния телефон с единия от младежите е била снощи.

Два екипа планински спасители проверяваха днес района между Седемте рилски езера и хижа "Иван Вазов”. Акцията по издирването обаче беше временно прекратена заради лошото време. Спасителният отряд е попаднал на лавина, обяви пред "Хоризонт" Камен Якимов:

Поради много лошите метеорологични условия и висока степен на лавинна опасност, в резултат на което групата е попаднала в лавина и има частично затрупани, се взе решение да се върне в хижа "Рилски езера". Ще се прегрупира и ще се изчака, докато при първа възможност от страна на времето се продължи издирването на загубените момчета.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна