Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре е ден на траур в община Струмяни заради жертвите на бедствието

Община Струмяни, която даде две жертви във водното бедствие, обяви трети февруари за ден на траур. Деветгодишно дете и баща му се удавиха в реката край село Илинденци вчера, а преди седмица при катастрофа е загинала и снаха в почернената фамилия. Отменя се и празникът на виното и боговете в почерненото село, който бе насрочен за 7-и февруари, събота.

В същото време, възстановяването на област Благоевград след вчерашните наводнения продължава.

Екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението", на Областно пътно управление и доброволчески групи са  разчиствали пътища и улици в населени места след активизирали се девет свлачища на територията на областта , каза за "Хоризонт" областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. В момента има пропаднал участък от пътя за село Осина, община Сатовча:

Последната информация, която получавам, е, че нивото на реките Струма и Места спада от порядъка на около 15 сантиметра от снощи от осем часа до днес сутринта. Извън това продължава от страна на полицията и "Пожарна безопасност" да се издирва жената, която изчезна в района на град Петрич.

Във всички пострадали общини в областта вече са създадени комисии, които протоколират щетите от интензивните валежи. На въпрос на "Хоризонт" налага ли се обстоен преглед на свлачищните процеси по пътя Симитли-Разлог в района на прохода Предел, Михайлов отговори: Ще бъдат предприети задължителни мерки в тази посока.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна