Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петьо Петров е освободен от Следствения отдел на СГП

Петьо Петров е освободен като ръководител на Следствения отдел към Софийската градска прокуратура (СГП). Като причина от прокуратурата посочват негова молба с днешна дата.

Днес Петров е подал заявление до главния прокурор, което цитира решението на ВКС по делото "Цонев, Попов, Сантиров", в което по повод ролята му на основен свидетел за да пише, че "делото е емблематичен пример на полицейска провокация и инсцениране е проведено с участието на Петров под ръководството на лица от службите за сигурност, полицията и държавното обвинение". Въз основа на този цитат Петров иска да се извърши пълна проверка, която да изясни всички факти и обстоятелства по случая с действията на абсолютно всички длъжностни лица, от всички посочени в решението институции - МВР, ДАНС, прокуратурата без оглед и значение на длъжностите, които са заемали към онзи момент, както и понастоящем. 

Молбата вече е произвела последствия, защото проверката е разпоредена и тя ще се извършва от прокурори от Върховна касационна прокуратура. Начело на столичното следствие до определяне на титуляр ще бъде един от заместник градските прокурори на София Емилия Русинова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени