Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриоти и реформатори непреклонни за съдбата на Писанчев и Лазаров

Снимка: БГНЕС
От Реформаторския блок настояват за диалог с премиера Бойко Борисов относно професионалните качества на председателя на ДАНС Владимир Писанчев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов подчерта, че премиерът носи отговорността, ако Писанчев и Лазаров останат на постовете си.

Смятаме, че тези хора не си изпълняват служебните задължения, те са компрометирани, компрометират и цялата система на МВР. Ако господин Борисов мисли по друг начин, всъщност той е човекът, който ги е назначавал, но нали се сещате, че той ще поеме сега отговорността от по-нататъшната им работа. Искате да кажете, че Орешарски, според господин Борисов е организирал идиотската акция в Лясковец, при която загина човек и други бяха ранени? Така ли да разбирам?! Отговорността си е на главния секретар. Личностите на Лазаров и на Писанчев определено ще променят нашето отношение. Ние подкрепяме програмата, която изпълнява правителството. Дотогава ще я подкрепяме тази програма, докато се изпълнява. Като спрат да я изпълняват, ще спре и нашата подкрепа, коментира Валери Симеонов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна