Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 600 хиляди лева трябват за нов мост над река Кръстешка

Снимка: Добромир Видев

Спорът за понтонния мост на река Кръстешка може да остави близо 300 души от села край Своге без връзка с околния свят. Припомням, след наводненията преди година, военните осигуриха на жителите мост, а се оказва, че общината още не е кандидатствала за възстановяване на разрушения мост. 

Според кмета на село Буковец Петко Николов причина близо година да няма строителство е в общината на Своге е, че мостът над р. Кръстешка не е бил включен в списъка за финансиране. Заместник-кметът на община Своге Георги Петков отрече това и увери, че понтонният мост няма да бъде премахнат скоро:

В общината има писмо, че на 4-ти няма да се разваля мостът, а мостът ще бъде поне още 5-6 месеца на наше разположение.

Около 600 000 лева са нужни за възстановяването на стария мост. Ако тази седмица комисията по бедствия и аварии отпусне тези пари, нов мост над река Кръстешка ще има след 4 месеца, оптимист е зам.-кметът Георги Петков:

Имаме уверението, че мостът ще бъде финансиран и 600 000 лева общината няма как да ги извади тия пари. Имаме и уверението на главния експерт по отбранително-мобилизационна подготовка и управление при кризи за скоростно финансиране. Наистина това е неотложно. Няма как да не се финансира. Пет села иначе са отрязани от света...


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна