Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Донецк съобщиха за продължаващ обстрел на града

Наблюдателите от ОССЕ се намират между Луганск и Донецк

Днес трябваше да започне изтеглянето на тежките оръжия от фронтовата линия

| обновено на 22.02.15 в 14:46
Снимка: www.osce.org

Днес трябваше да започне изтеглянето на тежките оръжия от фронтовата линия в Донбас съгласно договореностите от Минск. Сепаратистите обаче обявиха, че началото на процеса ще бъде реално във вторник и той ще завърши в рамките на две седмици. Местни жители в Донецк съобщиха за продължаващ обстрел на града, въпреки че стрелбата не е толкова честа и силна, както преди.

Междувременно мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) опроверга появилите се по-рано информации, че е изпратила колона свои автомобили в Дебалцево. В съобщение в туитър от мисията обявиха, че днес наблюдателите ще работят в района между градовете Луганск и Донецк.

По-рано беше съобщено, че наблюдателите от ОССЕ се придвижват от Донецк към Дебалцево. Според руската агенция "Новости" колоната се състояла от 10 коли на организацията, придружени от автомобили на донецките сепаратисти. Техният заместник-командир Едуард Басурин съобщи, че те няма да следят изтеглянето на тежкото въоръжение, а ще отидат в районите, където не трябва да има тежка техника, за да проверят дали това е така. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна