Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки протестираха пред парламента срещу вземането на нов заем

| обновено на 25.02.15 в 14:46
Снимка: БГНЕС

Десетки протестиращи се събраха пред парламента в знак на протест срещу намерението на правителството да изтегли заем в размер на 16 милиарда. Сред недоволните има привърженици на "Атака", БСП и "България без цензура". 

Митингите на "Атака" и БСП започнаха поотделно, но около 12.00 часа се сляха пред централния вход на Народното събрание. На мястото беше и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който обясни на присъстващите какво се е случило вътре в сградата на парламента и каква е била реакцията и мотивацията на всички политически сили относно евентуалното изтегляне на дълг от 16 милиарда лева.

Митингът на "Атака" започва в 9.00 часа. Една част от хората бяха застанали в градинката между СУ "Св. Климент Охридски" и Народното събрание, друга част – точно пред парламента, близо до паметника на Цар Освободител. Повечето от хората обясняват, че участват в протеста, защото не искат и внуците им да връщат този дълг от 16 милиарда лева.

Митингът на БСП започна около 10.00 часа. Отлагането на заседанието на Министерския съвет отказа привържениците на "Атака" да отидат и да протестират пред него. 

На днешния протест имаше само един инцидент, при който полицията отведе привърженици на "България без цензура", за да им състави допълнителни протоколи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна