Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анатолий Карпов: Има добри перспективи за търговско-икономическите отношения между Русия и България

Снимка: БГНЕС

Търговско-икономическите отношения между България и Русия имат добри перспективи, Русия не търси конфликти и никога не е имала колонии за разлика от други страни. Това заяви в Народното събрание международният гросмайстор Анатолий Карпов, депутат от Държавната дума на Руската федерация от управляващата партия "Единна Русия". Заедно със своя колега – заместник-председателя на фракцията на Либералдемократическата партия на Русия Роман Худяков, той посети парламента по покана на лидера на "Атака" Волен Сидеров

За възстановяване на пълноценните връзки между парламентите на България и Русия настоя лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров и добави, че не трябва отношенията между двата славянски народа да се помрачават със санкции и забранителни списъци.

Тогава, когато "Атака" има мнозинство в българския парламент, тогава ще имаме и сътрудничество между двата парламента на базата на взаимен интерес и уважение. Аз съм убеден, че икономическите взаимодействия с Русия ще допринесат много повече за икономическото въздигане на България, посочи Сидеров.

Според депутата Анатолий Карпов има добри перспективи за развитието на търговско-икономическите отношения между Русия и България.

Ако ръководството на България се стреми и има намерения да повиши жизненото равнище на населението, Русия може да предложи в тази насока по-добри условия, коментира Карпов.

Волен Сидеров и руските депутати Карпов и Худяков откриха фотоизложба в Народното събрание с надслов "Спортът – вечен мост между народите", която представлява фотографии на български и руски спортисти през годините.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна