Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последните прояви на зимата засегнаха Босна и Херцеговина и Италия

| обновено на 06.03.15 в 10:24
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Последните прояви на зимата засегнаха Босна и Херцеговина и Италия. Заради обилния сняг в Босна и Херцеговина е обявено извънредно положение, съобщава сръбската агенция БЛИЦ. На места снегът е натрупал над един метър. Пътищата са затворени, полицията призова хората да не излизат с колите си. Много райони са без ток от часове.

Засегната от зимната буря е и Италия, където скоростта на вятъра на места стига до 150 километра в час. Заради вятъра и проливни дъждове в област Тоскана около 80 хиляди души останаха без електроподаване, предаде ТАСС. В някои райони е обявено извънредно положение заради опасност от наводнения и преливане на реки. В Апенините двама души загинаха от лошото време. Под особен контрол е археологическият център Помпей, където силните дъждове може да срутят стени на древни постройки.

Черна гора е затрупана от сняг, по крайбрежието ѝ вали силен дъжд, поради което някои пътища са затрупани от активизиралите се свлачища и движението е спряно. Редица селища в северната част на страната са без електричество. Забранено е движението на камиони в по-голямата част от страната. Пътят към границата с Босна и Херцеговина е затворен за всички категории превозни средства. Има наводнени къщи. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна