Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер е на официално посещение у нас

| обновено на 10.03.15 в 12:02
Снимка: Дневник

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер днес е на официално посещение в София. 

Германия ще съдейства на българското правителство за извършване на необходимите реформи у нас, стана ясно от изявлението на външния Щайнмайер след срещата му с българския му колега Даниел Митов.

Помощ за подобряване на инвестиционния климат и повишаване на доверието и прозрачността в България, обеща министър Щайнмайер. Той не навлезе в детайли относно теми като Шенген, престъпността и други, а от своя страна българският му колега Даниел Митов обяви, че германският министър е обещал Берлин да се ангажира с насърчаване на инвестициите на полски и германски фирми у нас, както и да обучава наши държавни служители за подготовката на ротационното председателство на България на ЕС през 2018-а година.

Германският първи дипломат изрази надежда, че е направена първа стъпка към спиране на насилието в Украйна, но според Щанмайер има още много работа преди окончателното решаване на конфликта. 

По информация на "Хоризонт", германският външен министър ще има разговор и с представители на неправителствени организации, включително с активисти от гражданското движение "Протестна мрежа", които се оплакаха от оказан натиск заради проверка на НАП и прокуратурата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна