Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за сняг и поледици е обявен за 4 области на страната

| обновено на 20.03.15 в 10:55

Жълт код за сняг и поледици е обявен за областите Пазарджик, Смолян, Кърджали и Пловдив.

15 сантиметра нова снежна покривка се образува в Смолянска област през изминалата нощ. Въведено е ограничение за движение на автомобилите над 10 тона за цялата област. Късно снощи специализирани екипи са изтеглили два ТИР-а, закъсали в района на Чепеларе, както и два други автомобила от смолянското село Соколовци.

Екип, оборудван с моторни резачки, отстрани паднал бор по пътя за чепеларското село Хвойна.

Движението по пътищата в планинската област се извършва при зимни условия. От Областното пътно управление информираха, че всички направления се почистват от 63 машини, разпределени по републиканската мрежа.

Ограниченията за движение по магистрала "Хемус" в област София са отменени, след като платното е почистено от снега.

В Родопската част на Пазарджишката област пътищата отново са заснежени. Към момента обаче няма затворени трасета и селища без ток.

Всички пътища са проходими при зимни условия. Снежната покривка е 10 сантиметра, каза председателят на кризисния щаб комисар Иван Панайотов. Новият снеговалеж няма да създаде проблеми за провеждането на втория тур от изборите в Сърница, категоричен е временно изпълняващият кмет на общината Хасан Фере:

Падна малко сняг, колкото да усложни пътната обстановка. Ток има, пътищата са отворени. Правим всичко възможно да е нормална обстановката. Ако се усложни обстановката, имаме генератори, подсигурили сме, евентуално за тока, за да няма притеснения.

Заради свлачища е затруднено движението по направлението Батак – Бяга и Пещера, и курорта "Свети Константин". На места пътищата са заледени и в момента се опесъчават.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна