Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отворено писмо до Михаил Миков изпрати Дискусионният клуб към БСП-Шумен

„От 1952 година съм член на БСП, но никога никой не си е позволявал да се подиграва така с нас. За първи път ми се случва!” Така Нико Майеров от Дискусионния клуб към БСП-Шумен коментира отсъствието на заместник-председателя на партията Бойко Великов от насроченото за днес събиране на клуба. Според Майеров обяснението на Великов, че не е дошъл, защото клубът не е регистриран, е несъстоятелно. „Нас не искат да ни регистрират, защото сме недолюбвани от БСП-Шумен, защото се противопоставяме на формализма и слабостите в работата на партийната организация. Няма желание за промяна в Шумен, няма желание за промяна и във Висшия партиен съвет”, категоричен бе Майеров, който допълни, че ако нещата продължават по този начин, ще се откаже от членството си в БСП. По-голямата част от членовете на Дискусионния клуб подкрепиха Майеров, а председателят на формированието Николай Калев, който е и общински съветник от групата на БСП, каза, че Бойко Великов на няколко пъти му е обещавал да дойде, след което дори не му се е обадил, за да му каже, че няма да пътува за Шумен. Един от членовете на клуба Марина Стойчева коментира, че целта на ръководството в момента е членовете на партията да се разпиляват, а не да се обединяват, и това ще доведе до лоши резултати и на местните избори. С подобна позиция излезе и Христо Николов, според когото шуменската партийна организация върви надолу и това е факт от 5 години. „Всичко започна с разбиването на силната младежка организация, която бяхме изградили и с избора на Анатоли Стоянов за неин председател. Прогониха младите хора с различно мнение и те постепенно се отказаха от БСП. За съжаление действията на местното ръководство на левицата се толерират от Националното ръководство, по разбираеми за всички причини”, категоричен бе Николов. Изказването му допълни Анка Янкова, според която инакомислещите хора в БСП не трябва да си мълчат, защото ако сривът продължава, левицата ще загуби изборите наесен. Чуха се и гласове, че с това ръководство няма да има нито един червен кмет, който да ръководи областен град. По предложение на Николай Калев, членовете на Дискусионния клуб изпратиха отворено писмо до председателя на БСП Михаил Миков, до Бойко Великов, до Мая Манолова и до вестник „Дума”, в което разясняват защо клубът не е регистриран от БСП-Шумен, въпреки че документите за това са подадени в края на миналата година. Писмото ще бъде изпратено утре.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна