Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар и взривове в складова база на ВМЗ "Сопот" край Иганово

Няма жертви

Снимка: Анастасия Бакалска

Пожар и взривове в складова база на ВМЗ "Сопот" на около около 2-3 км. от село Иганово. Складовото помещение е странично спрямо другите складове. Към момента оценката е че няма опасност за населението в селото. Това съобщи за Хоризонт главният секретар на МВР Георги Костов:

Чуват се взривове. Към момента периметърът на пожара е обезпечен от сили на Областната дирекция в Пловдив. Можем да кажем със сигурност, че няма човешки жертви. Двамата пазачи на склада са при колегите, живи и здрави са. За момента няма опасност за хората, които живеят в района, но при всяка промяна ще информираме своевременно гражданите. Имаме достатъчно полицейски сили в района. За всички мероприятия, които в момента се водят в района на местопроизшествието е информиран министъра на вътрешните работи, нищо че не е в страната и лично премиера. Така че, държавните институции работят, в синхрон са и ще бъдете своевременно информирани.

Според информация на хората, които живеят в района шумът от взривовете вече утихва и се чуват единствено откъслечни гърмежи. Към мястото на инцидента е потеглила и мобилната лаборатория за измерване на въздуха в Пловдив, за да бъдат направени замервания, които да установят има ли опасност за населението. Към мястото на инцидента пътува и областният управител на Пловдив Розалин Петков.

Заради взривовете е затворен за движение пътят София-Бургас в района на с.Иганово. Органите на "Пътна Полиция" регулират движението по обходни общински пътища.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна