Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драконовски ограничения и засилен контрол по пътищата в Гърция заради националния празник

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Засилен е пътният трафик в Гърция във връзка с утрешния национален празник на страната. Въведени са ограничения за движение на тежкотоварни автомобили.

Засилени от днес са мерките за контрол на пътния трафик в Гърция. Във връзка с отбелязване на националния празник - 25-и март, много от гърците пътуват към родните си места и трафикът е натоварен. Пътна полиция въведе забрана за движение на товарни автомобили на много места в страната, за да улесни движението на леки коли. Забраната е в сила до четвъртък.

Днес в Атина се провежда ученическа манифестация, а утре е военният парад. Центърът на столицата е със засилено полицейско присъствие. В другите градове на страната манифестациите са утре, но от днес е забранено паркирането в центъра.

Охрана и забрана за движение на автомобили има и и около църквите, където се подготвя тържествената литургия за утрешния празник Благовещение.

От днес отново се връщат на работа служителите на общинска полиция по решение на правителството. Службата беше закрита преди месеци във връзка с мерките за икономии в бюджетния сектор. Общинската полиция от днес започна да налага високи глоби за неправилно паркиране, което принуди от рано тази сутрин гърците да остават колите си само на позволените за това места.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна