Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Гръцката ликвидност днес ще е тема на телеконферентната връзка на Европейската работна група, като наред с нея Атина очаква и решение от Европейския фонд за финансова стабилност за предоставяне на 1,2 млрд. евро, съобщават гръцките вестници. В. Вима извежда в заглавие изказване на председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум, че Гърция все още можела да се рефинансира сама. В. Етнос пише, че най-късно до понеделник Атина ще представи списък с реформи, които да отблокират отпускането на пари, за да може да бъдат покрити спешните ликвидни нужди на държавата.

Ще бъде ли днес "черна сряда" за борбата срещу корупцията, пита румънският в. Ромъния либера. Сенатът трябва да обсъди и гласува днес първото искане на Националната дирекция за борба с корупцията за задържане в предварителния арест на бившия министър на финансите Дариус Вълков, както и искането за арест на сенатора Дан Шова.

Транзитът на газ през Украйна няма стратегическо значение за Европа, според германски учени от Института за изучаване икономката на енергетиката, съобщава вестник Независимая газета. Спирането на транзита няма да създаде сериозни проблеми за европейците, които са си изградили гъста система от алтернативни газопроводи. Изданието посочва, че само шестмесечно спиране на подаването на руски газ застрашава с криза в България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна