Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според бившата приятелка на Андреас Лубиц, той искал всички да узнаят името му

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Андреас Лубиц, вторият пилот на германския Еърбъс А320, който е заподозрян, че умишлено е причинил катастрофата на самолета, е бил под голям психически натиск от дълго време и е знаел, че ще се наложи да се откаже от професията си заради това. Той обаче искал да направи нещо голямо, с което да влезе в историята, разказва негова бивша приятелка в интервю за германските медии.

Бившата приятелка на Андреас Лубиц твърди в интервю, че той искал всички да узнаят името му.

Пред в. "Билд ам Зонтаг" 26-годишната стюардеса Мария В. казва, че когато чула за разбилия се в Алпите самолет, веднага си спомнила една фраза на Лубиц: "Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система и целият свят ще узнае моето име и ще си спомня за мен".

Той е сторил това, защото е разбрал, че заради здравословните му проблеми неговата голяма мечта – да работи в "Луфтханза" като капитан и като пилот на дълги полети практически е неосъществима, добавя тя.

Компанията "Джърмънуингс", в която е работил Лубиц, е нискотарифен филиал на "Луфтханза".

Младата жена обяснява, че се е разделила с Лубиц, защото ставало все по-ясно, че той има проблеми. Когато спорехме, той не издържаше и започваше да ми крещи. Нощем пък се събуждаше от кошмари и викаше: "Падаме!"

Самолетът на "Джърмънуингс" се разби във френските Алпи във вторник. Загинаха всичките 150 души на борда – пътници и екипаж, в това число Андреас Лубиц.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени