Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Ненчев е силно обезпокоен от инцидента в Иганово

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната има пълна готовност да окаже съдействие за разследването на взривовете край Иганово от тази сутрин. Това заяви на полигона Ново село край Сливен военният министър Николай Ненчев, който наблюдава съвместното българо-американско учение "Platinum lion".

Днес на полигона "Ново село" беше кулминацията на тренировките на българските рейнджъри и американските тюлени, участващи в съвместното учение, което военният министър Николай Ненчев нарече изключително добра възможност за обучение и подобряване на резултатите на личния ни състав. След учението военният министър каза, че е силно обезпокоен от инцидента в Иганово, при който има съмнения и за саботаж.

Сутринта получих доклад, в който се намекна и за подобно нещо, но не бих искал да правя каквито и да са изводи и заключения, преди да се произнесе прокуратурата. Силно обезпокоително е това, което се случва. Министерството на отбраната няма нищо общо със завода в Иганово. Там сме, защото сме съпричастни както миналия път, така и днес. От сутринта са разположени нашите хора. Имаме готовност да окажем пълно съдействие, в рамките на възможностите, с които разполагаме, обясни Ненчев.

Министърът заяви, че почти е намерено решение за осигуряването на средства за утилизацията на боеприпаси.

Имаме едни средства, които министър-председателят категорично обеща на Министерство на отбраната с тази цел. От друга страна, ще кандидатстваме по една програма, по която се надяваме да получим финансиране. Да изградим съвременна камара, която в рамките на една година, година и нещо да утилизира всички боеприпаси, които са ни в особена тежест, каза още Ненчев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна