Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Танев: Забраних участието на ръководители от МОН в настоятелствата на вузовете

Проф. Тодор Танев
Снимка: БГНЕС
Заради съмнения за финансови злоупотреби проверките в няколко структури в Министерството на образованието продължават, каза министър Тодор Танев.

Резултатът от един от одитите за "Ученически отдих и спорт", извършен декември месец от Сметната палата, е бил пратен в прокуратурата.

Танев каза още, че висши фигури от управлението на МОН са в настоятелството на различни университети, което, по думите му, не е редно:

Не е ли нередно? Представете си, че аз, министърът, стана в борда, примерно на СУ. Няма ли да почна да работя за него? Това спира реформите и затова абсолютно съм го забранил от вчера със заповед. Няма бордове. Да си решат едно от двете - или помагат на министерството в неговите опити да има сериозна реформа, или стоят по бордовете.

 

Тодор Танев откри паметна плоча на 16-те загинали деца при катастрофата на "Джърманунгс" на 24-ти март. Германският посланик Детлер Лингеман, министър Танев и ученици засадиха 16 дръвчета около плочата, която се намира на столичния булевард "Драган Цанков". Днес в Кьолнската катедрала ще се отслужи меса в памет на жертвите на катастрофата в Алпите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна