Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТВ7 продължава да излъчва

До края на месеца в медията ще има нов инвеститор

| обновено на 07.05.15 в 13:04
ТВ7 ще продължи да излъчва. Постигнато е споразумение телевизията да погаси задълженията си към Корпоративна търговска банка до края на месеца. Изземането на имущество ще започне, но без да се изнася ключова за излъчването техника.

От медията обявиха,  че е постигнато споразумение за погасителен план, по който да се изплатят задълженията към КТБ. Първият транш е направен днес, а до края на месеца трябва да бъде погасено цялото задължение.

Дотогава  в телевизията ще влезе нов инвеститор, съобщи за "Хоризонт" изпълнителният директор на медията Кирил Благоев. Той потвърди, че е вече е направено първото плащане към банката:

Част от сумата, която по погасителен план трябваше да преведем до края на другата седмица, вече е преведена по сметките на банката. До края на месеца да бъде погасено цялото задължение.

Потвърждавам, че има сериозни намерения от инвеститори. Те присъстваха дори на разговорите ни във вторник със синдиците на банката и мисля, че с днешното споразумение вървим в правилната посока държавата да си събере вземанията и ние да продължим да работим, както в последната една година обективно, коректно. До края на месеца в Търговския регистър ще бъде публикувана фирмата, която е инвеститорът, който ще влезе в ТВ7.


Преди седмица частният съдебен изпълнител започна принудително изземване на имуществото на медията, но след острата реакция в медиите синдиците дадоха още седмица отсрочка.

Междувременно от Технологичен център - институт по микроелектроника разпространиха писмо, изпратено до премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и ръководството на Фонда за гарантиране на влоговете. В него от центъра твърдят, че медията има задължение към тях от 288 милиона лева. Центърът също има сериозни задължения към Корпоративна търговска банка.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна