Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квесторите в КТБ искат експертна оценка на действията си

Снимка: БГНЕС
Квесторите в Корпоративна търговска банка поискаха експертна оценка на действията си, за да докажат законността им. След като премиерът Бойко Борисов ги обвини, че са преправяли договори с преференциални лихви и са освобождавали обезпечения в банката, Станислав Лютов и Елена Костадинчев завявиха, че са спазвали точно указанията на БНБ и на Фонда за гарантиране на влоговете.

В позицията си квесторите на Корпоративна търговска банка са категорични, че изплащането на гарантираните депозити от банката е ставало „изключително и само в рамките на законовите предписания и в изпълнение на указанията на надзорните ни институции“. Именно заради това те определят като "невъзможни" самоволните действия от тяхна страна и изразяват „крайно недоумение от необоснованите обвинения".

Квесторите са категорични, че въпросът с обезпеченията е подробно разгледан в заключителния доклад, предоставен на БНБ и на временната анкетна комисията в парламента. В деня на встъпването в длъжност на синдиците на КТБ този доклад е връчен на финансовия министър, на заместник-главния прокурор, на главния секретар на МВР, на председателя на Фонда за гарантиране на влоговете, както и на самите на синдици.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна