Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кери се срещна с Лавров и Путин в Сочи

| обновено на 12.05.15 в 17:57
Джон Кери и Сергей Лавров в Сочи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Сочи започна срещата на руския президент Владимир Путин с държавният секретар на САЩ Джон Кери и с руския външен министър Сергей Лавров. Двамата дипломати ще го запознаят с резултатите от проведения по-рано днес разговор помежду им, който Лавров оцени положително.
  Срещата Лавров - Кери по програма трябваше да продължи един час, но в действителност двамата разговаряха близо четири часа. Срещата се проведе при закрити врата и след нейния край външните министри не спряха пред очакващите ги десетките журналисти. Запитан как е преминала срещата Лавров отговори с една дума: „чудесно”.

 По-късно двамата външни министри бяха приети от руския президент Владимир Путин в неговата резиденция „Бочаров ручей”. И тази среща е закрита за журналисти. Според предварителната информация, очаква се на нея да бъде обсъден широк кръг въпроси – от двустранните отношения  до международните остри  проблеми, свързани с Украйна, Сирия, Йемен, Иран.

По-рано днес руското външно министерство изрази надежда, че посещението ще спомогне за нормализиране на двустранните отношения, от които до голяма степен зависи глобалната стабилност. От американска страна обаче предупредиха, че не бива да се очаква намаляване на напрежението в отношенията между Москва и Вашингтон.

 От Сочи Джон Кери ще отлети за Турция, където утре ще се проведе среща на външните министри на страните от НАТО.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна