Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Деня на Дунавската мрежа ДАНЕТ

Ден на Дунавската мрежа ДАНЕТ организират Европейската асоциация ДАНЕТ, Русенският университет и Съюзът на пенсионерите‘2004-Русе. В програмата са предвидени поредица от събития както в Русе, така и в селата Борисово и Ряхово, откъдето има активни участници в проектите на асоциацията. Председателят на ДАНЕТ Кармен Щаделхофер и делегация от град Улм, Германия, ще гостуват в Русе за участие в мероприятията.
Денят на Дунавската мрежа ще започне в 9:15 часа, в Русенския университет, със засаждане на дърво, като символ на добросъседство и сътрудничество между страните от Дунавския регион.  
В 10:30 ч. ще бъде открита изложба „Желаният Дунав“, по името на един от най-успешните международни проекти на Асоциацията. Втората половина от Деня на Дунавската мрежа ще бъде изнесена в селата Борисово и Ряхово. Там ще се проведат срещи с местните власти и населението. Гостите от Германия ще посетят традиционна българска къща. Вечерта ще се проведе среща с представители на още един участник в проекта „Желаният Дунав“, клуб Сороптимист Интернешънъл, Русе, на която ще се обсъдят възможности за сътрудничество.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна