Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьор с над 3 промила алкохол в кръвта блъснал кола, докато карал детето си на градина

Снимка: БГНЕС

Полицията в София залови пиян шофьор да кара детето си на детска градина. Пробата с дрегер отчете 3,47 промила алкохол. Водачът е арестуван.

Рано тази сутрин в столичния квартал "Левски Г" пияният водач ударил с автомобила друга кола на кръстовище. Началникът на КАТ Тенчо Тенев каза за "Хоризонт":

Водачът наистина е употребил доста голямо количество алкохол и движейки се по пътното платно, на регулирано кръстовище със светофарна уредба, блъска стоящия пред него автомобил в кръстовището. За щастие, детенцето, което е возил на задната седалка - на 6 годинки, се размина със съвсем леки натъртвания по брадичката. Наш автопатрул спря водача и се оказа, че наистина е употребил алкохол. Отначало отказваше да бъде тестван за употреба на алкохол. После се съгласи. След тестването се оказа, че е употребил изключително голямо количество алкохол - 3,47.

За това нарушение бе задържан в V-о РПУ. Ще се води досъдебно производство и водачът ще бъде съден за това, че управлява след употреба на алкохол над 1,2 съгласно закона. Сигурно е пил цяла вечер. Трябва да си напълно безразсъден човек, за да се качиш сутринта в автомобила с такова голямо количество алкохол, да качиш собственото си дете и да тръгнеш някъде да го караш, каза Тенев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени