Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Традиционното посещение на българска делегация във Ватикана в навечерието на 24-ти май е водеща тема на страниците на днешните всекидневници.

При папата премиерът Борисов си пожела да спрат природните бедствия в България, пише "24 часа". А папа Франциск е подарил на българския министър-председател плакет Ангела на мира, благодарил е за грижите към бежанците, като е казал, че българският народ е благороден.

"Труд" допълва, че Бойко Борисов е поднесъл на папата като подарък камък от гроба на св. Иван Рилски. Изданието припомня, че това е първата среща между премиера Борисов и папа Франциск. През 2010 година Бойко Борисов беше приет от Бенедикт 16-ти, а като главен секретар на МВР през 2002 г. посрещна у нас Йоан-Павел Втори.

Учителите са намалели със 70 процента за 15 години, четем в днешния "Стандарт". Изданието цитира председателя на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" Юлиян Петров, който казва още, че в момента средната възраст на преподавателите е 57 години, а на тези в детските градини - 59 години. Малко над 1 процент са учителите на възраст над 30 години.

Вестник "Преса" съобщава, че ако при пътуване багажът ви бъде повреден, забавен или изгубен, имате право на обезщетение с максимален размер до 1220 евро. Това напомнят от Комисията за защита на потребителите преди летните отпуски. А при отменен полет, имаме право на обезщетение от 125 до 600 евро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна