Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Нанков: КНСБ не може да вземе страна по повод протестите в БНР

КНСБ не може да вземе страна по повод протестите в БНР, това обяви в Ловеч вицепрезидента на най-големия синдикат у нас Пламен Нанков. Днес следобед той ще се срещне със синдикалните организации в Националното радио, за да се обсъди ситуацията. Според Нанков трябва да се търси диалог за решаване на проблема.

Ние приветстваме обстоятелството, че на практика няма съкращение на работни места в радиото. Бихме могли да подкрепим и двете страни, стига да сме убедени, че едната група няма да задоволява интересите си за сметка на другата. Големият проблем е, че има дълбоко разделение вътре сред служителите на Националното радио. Не твърдим, че поведението на господин Янкулов е докрай и премерено, и професионално, защото поставено при същите рестриктивни условия, ръководството на БНТ, да речем, успя да намери решението, без да предизвика тези сътресения. Между другото имахме среща с Янкулов и на тази среща категорично настоявахме той да излезе с пълната информация за това, кое е наложило да се стигне до подобни рестрикции, пораждащи напрежение, кои са засегнатите от това напрежение, какви са компенсаторните механизми и т.н., включително искахме и да се отвори процедурата по колективно-трудово договаряне.

Днес следобед вицепрезидентът на КНСБ ще се срещне със синдикалните организации в Националното радио.

Преди малко повече от час започна срещата на представители на протестиращите в БНР със Съвета за електронни медии в опит да се реши кризисната ситуация в медията.
Междувременно, на сайта на БНР беше публикувана статия на Мария Стоянова от СЕМ, в която тя хвали ръководството на БНР. Статията е с дата 1 юли 2014 г.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна