Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители на мъртвородено искат да съдят Ямболската болница

Мийрем Ахмедова
Снимка: Даниела Костова

Родители на мъртвородено бебе ще съдят Ямболската многопрофилна болница. Те твърдят, че лекарска небрежност е причина за смъртта на детето им. От лечебното заведение са категорични, че не е допусната лекарска грешка. 

С пета бременност, 33-годишната Мийрем Ахмедова е приета по спешност в нощта на 21-ви срещу 22-ри май в Ямболската болница. Детето е преносено повече от 10 дни, но тоновете му са нормални. Лекарката, която приема родилката, ѝ прави преглед с видеозон: 

Взе си възглавничката и отиде в другата стая да си почине. Била е изморена. И ме остави. На сутринта стана три, стана четири. Часовете минаваха, но мойто бебе започваше по-слабо да рита.

На родилката е извършена операция в следобедните часове на 22-ри май, но детето вече е мъртво. Директорът на болницата, доктор Панайот Диманов беше категоричен, че са спазени всички процедури и алгоритми при подобни случаи.

Ръководството на болницата счита, че няма никакво основание. Това е мъртвороден плод. Родилката е приета без никаква документация за проследяване на бременността. Въпреки това, тя е приета по спешност. До момента на провеждане на секцио, е следена постоянно от дежурните лекари и екипа на отделението.

До дни ще бъдат готови резултатите от хистологичното изследване. Проверката в акушеро-гинекологичното отделение на Ямболската болница продължава.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени