Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 нелегални имигранти са задържани в Ямболско

Снимка: БГНЕС

11 нелегални имигранти са задържани при спецоперация на ямболските полицаи. Осем от задържаните чужденци са хванати в две групи близо до Ямбол и сeло Окоп. Те били без документи за самоличност, обяснили, че са граждани на Ирак. Предадени са за настаняване в Разпределителен център – Елхово, където ще продължи и работата за установяване на самоличността им.

И докато при задържането им операцията е преминала спокойно, то при друга нелегална група арестуването се е превърнало в истински екшън. Около 18.30 часа снощи в близост до ямболското село Козарево шофьорът на лек автомобил със софийска регистрация не е спрял на подаден сигнал със стоп палка. Минути по-късно, движейки се към центъра на селото, той изгубил управление над автомобила и се блъснал в тротоар.

Проследяващите го униформени заварили в близост до колата тримата чужденци, които били без документи за самоличност. Пред полицаите казали, че са афганистански граждани. Водачът, на 24 години от София, успял да избяга и направил опит да се укрие. В хода на предприетите бързи заградителни действия той бил засечен и задържан. На местопроизшествието е извършен оглед. Незаконно пребиваващите чужденци и шофьорът са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна