Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Бургас отговаря на слушатели в студио на открито на Радио Бургас

Снимка: Радио Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов гостува на Радио Бургас по повод третия рожден ден на обществената медия. Събитието е кулминацията на празничната кампания “Радио Бургас близо до вас“, с която екипът отбелязва годишнината. Идеята е да се чуе гласът на слушателите и те да поставят въпросите си пред местната власт. На 20-и май  в Царево беше първата спирка от празничния тур в опит да бъде уловен духът на Южното Черноморие в навечерието на сезона.
В Бургас откритото студио беше организирано в центъра до един от символите на града – Часовника. В продължение на един час кметът Димитър Николов отговаряше на въпроси на слушателите, зададени чрез анкети и на страницата на медията във фейсбук.
Жителите на града се интересуваха от пътната инфраструктура и ремонтите на улици по комплекси, състоянието на участъци в кварталите на Бургас, ремонта на последната част от улица "Александровска“, обходния път на града, бъдещето на Немската болница, на Градската галерия.
Въпросите, които останаха без отговор поради липсата на време, ще бъдат изпратени  в Общината, а кметът от своя страна обеща по-чести срещи с журналистите от Радио Бургас за дискусии по важни за града теми и сюжети.
Има още нови проекти за Бургас. Със сигурност няма да бъде спокоен от страна на строителството, но това е за доброто на града. Бургас е съвременен и динамично развиващ се град, който трябва да изпреварва, а не да догонва, подчерта Димитър Николов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна