Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Календерска е кандидатът на "България без цензура" за кмет на София

Снимка: БГНЕС

Мария Календерска е кандидатът за столичен кмет на "България без цензура". Това обяви пред журналисти лидерът на партията Николай Бареков. Той каза, че Календерска е издигната от Инициативен комитет като независим кандидат, но ще бъде подкрепена от ББЦ и допълни:

Издигането на едно ново и младо лице в политиката, каквото е Мария Календерска, ни дава възможност да вкараме човек, който, влизайки в Столичния общински съвет или в кметството на град София, ще им обърка сметките. 25 години София се управлява от едни и същи хора по един и същи модел. Сменя се лицето на модела, но той остава същият. Едни и същи партии влизат вътре, мамят софиянци и 25 години само нараства бюджета на столицата.

Образованието е между основните приоритети в програмата на Мария Календерска. Тя заяви, че ще работи за младите хора, които искат да останат и да живеят в България:

Смятам, че е абсолютно възможно София да има едно ново средище на студенти. Това е работното име на нашето предложение за нов Студентски град в северната част на София, където да е консорциум между Столичната община, ВУЗ-овете в София, работодателските организации, Министерството на образованието и Министерството на културата. Там никой частник да не може да придобие собственост и да поканим западни университети, които да си направят филиали там. Да идват хора от няколко континента и от Балканския полуостров, които да харчат парите си в София.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна