Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Москва обещава да не остави без отговор евентуалната поява на американски оръжия със среден обсег във Великобритания, пише "Комерсант". Вестникът описва вчерашната реакция на Русия след изявление пред Би Би Си на британския външен министър Филип Хамънд, който допусна възможността в кралството да бъдат разположени ракети на САЩ със среден обсег, носещи ядрени бойни глави - за пръв път от края на Студената война.

В статия на същата тема "Независимая газета" пише, че в неделя два американски стратегически бомбардировача, способни да носят и ядрени оръжия, са пристигнали във Великобритания и са кацнали във военновъздушната база Феърфорд. "Тези и много други факти сочат не само че започва нова студена война между Русия и Запада, но и че Вашингтон и Лондон напълно съзнателно правят стъпки, които може да превърнат силовото противопоставяне на антагонистите в глобална ядрена война, в която вече няма да има печеливши и губещи", предупреждава руският вестник.

Бившият председател на Федералния резерв на САЩ Пол Волкър предупреди, че американските щати често практикуват изкуствено балансиране на техните бюджети, като прикриват същността на тяхното финансово състояние, което води до лоши финансови политики, пише "Файненшъл таймс".

Група известни украински блогъри, сред които депутатът от Върховната Рада Борислав Береза, журналистът Юрий Ботусов и литераторът Андрей Бондар са обявили, че възнамеряват да подадат иск против фейсбук за "вреди, причинени на репутацията" им, съобщава украинският вестник "Вести". Те обвиняват фейсбук, че проявява цензура. От компанията опровергават обвиненията и твърдят на свой ред, че блокират само съобщения, които не отговарят на глобалния стандарт за социалната мрежа, т.е., съдържат агресия, обиди по етнически принцип и призиви към насилие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна