Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РБ ще проведе консултации с всички партии от управляващото мнозинство, преди да номинира управител на БНБ

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок ще проведе консултации с всички партии от управляващото мнозинство, преди официално да издигне кандидатурата на Бисер Манолов за управител на БНБ, съобщи за "Хоризонт" съпредседателят на групата Мартин Димитров. Вчера от "Движение България на гражданите" обявиха номинацията на Манолов и заявиха, че очакват подкрепа от партньорите си в парламентарната група на реформаторите.

Подобни номинации, като шеф на БНБ, изискват управителят на БНБ не просто да има нашата подкрепа. Важното е да има подкрепата и на останалите партии от управляващото мнозинство, за да може кандидатурата да е успешна и печеливша, затова и не бързаме. Иначе личните качества на колегата Бисер Манолов са безспорни.

Първата официална номинация за управител на БНБ е на Димитър Радев, който беше представен от ГЕРБ на всички парламентарни групи. На въпрос дали от "Движение България на гражданите" е трябвало първо да обявят името на Манолов, а след това да го съгласуват с коалиционните си партньори в Реформаторския блок, Димитров отговори:

Като цяло в Реформаторския блок има още доста да изгладим процедурите по номиниране, за да станат работещи и да има добра координация между всички нас, но вярвам, че се движим в правилната посока.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна