Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папа Франциск призова Путин да се ангажира "искрено" за постигане на мир в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Папа Франциск призова руския президент Владимир Путин да се ангажира с "искрено и голямо усилие" за постигане на мир в Украйна.

Аудиенцията при папа Франциск продължи около 50 минути. Беше обсъдена кризата в Украйна. Във връзка с това папата потвърди, че е необходимо едно голямо чистосърдечно усилие за постигане на мир, подчертавайки важността от взаимен диалог, като всички заинтересовани страни спазват споразумението от Минск. Той обърна внимание на хуманитарната страна на проблема и необходимостта от съответно съдействие за пълното успокояване на ситуацията.

Що се отнася до конфликта в Близкия изток на територията на Сирия и Ирак, се отчете, че са нужни спешни мерки за мир от страна на международната общност.

Руският президент Владимир Путин се срещна и с президента на Италия Серджо Матарела, за когото поддържането на взаимоотношенията и диалога с Русия е важна страна за вътрешната политика и решаването на международните проблеми теми, които президентът Путин обсъди с премиера Матео Ренци в Милано.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени