Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на МВР излязоха на символичен протест пред полицията в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Близо 60 полицаи, пожарникари и служители на МВР излязоха на символичен протест пред полицията в Шумен в подкрепа на колегите им, които днес протестират в столицата.

Служителите от Шумен изразиха несъгласието си с политиката в сектор "Сигурност" чрез трикольорни лентички, а полицай Ивайло Шипанов оповести "отворено писмо" към гражданите и управляващите. 

Поводите за недоверие към МВР са много и то с основание, подчерта Шипанов: Дори ние, като служители, вече се чувстваме безсилни и не знаем как можем да се преборим за реформите в МВР. Искаме да спрем да говорим по принцип за заплати, за социални придобивки, за възраст за пенсиониране. Искаме да говорим за това, как да направим МВР ефективно, да е работеща институция и да е в полза на гражданите и на обществото, тъй като ежедневно се срещаме с куп пречки, изразяващи се в голяма по обем нормативна база, която е постоянно променяща се.

Запитан смята ли, че може да се стигне до оставки, Шипанов отговори: Ще бъдат поискани, да. Протестите ще продължат, докато постигнем реален социален диалог с тези, които ни ръководят, и докато видим, че ни зачитат като специалисти в сферата, в която работим, подчерта Шипанов.

Шуменци ще се включат в протестния палатков лагер пред Народното събрание на 24-ти юни

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна