Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майката на Паоло поиска от ВКС да потвърди 6-годишната присъда на Сапунджиев

Снимка: БГНЕС

Майката на 4-годишния Паоло, който преди година беше прегазен на пешоходна пътека в Стара Загора, поиска от Върховния касационен съд /ВКС/ да потвърди шестгодишната присъда на подсъдимия Георги Сапунджиев. Според Красимира Иванова, това ще изпрати послание към всички шофьори, че, ако убият на пътя, ще бъдат наказани.

Първоначално Окръжният съд в Стара Загора постанови 3 години затвор за Сапунджиев. Апелативният съд в Пловдив увеличи наказанието двойно, срещу което днес възрази защитникът му Георги Георгиев. Според него, клиентът му съжалява за смъртта на детето, изразил е това съжаление, бил с добри характеристични данни, не е убил Паоло на пешеходна пътека и затова наказанието му трябва да бъде намалено под 3 години. И още, по случая имало огромен обществен натиск, а Сапундгжиев бил демонизиран от медиите.

Хората, които се опитват да променят обществени нагласи, хората, като всички нас, които стояхме и с цвете за Паоло и казвахме - да, ние жалим за Паоло, обаче не искаме това да се случва, бяхме обвинени, че сме допуснали огромната грешка, заедно с медиите, да бъдем активни. За мен е престъпление обществото да не е активно по другите дела., коментира Радина Велчева, която, заедно с още десетина души беше в съдебната палата, за да подкрепи родителите на детето.

Майката на Паоло - Красимира Иванова, се възмути от опитите на адвокат Георгиев да омаловажи случилото се с думите, че всеки ден на пътя умирали хора.  

Там, някакви си хора загиват, какво толкова... Не може да подминаваме случаи на убийства по улицата просто така.

Тя поиска да бъдат потвърдени 6-те години затвор, макар да призна:

Нищо не ме удовлетворява. Как може една присъда да ме удовлетвори? Нищо не може да ми върне детето. Просто ще бъда малко по-спокойна за другото си дете

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна