Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самоделна бомба е избухнала пред Агенцията по селекция и репродукция в животновъдството

| обновено на 22.06.15 в 12:34
Снимка: БГНЕС

Самоделно взривно устройство е избухнало тази нощ пред сградата на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството. Няма пострадали. Взривното вещество е било с около 400 грама тротилов еквивалент. За момента няма конкретни насоки за причината за поставянето на устройството. Случаят се разследва от СДВР. Сградата на Агенцията се намира на ул. "Бистришко шосе" 26 в София.

Пред "Хоризонт" директорът на Агенцията проф. Васил Николов изключи вероятността взривът да е свързан с контролните функции на ведомството. Преди година е имало незаконно проникване в сградата, при което са били откраднати компютри. Все още служителите на Агенцията нямат достъп до сградата, за да проверят изчезнало ли е нещо, но в помещенията няма нищо ценно, каза проф. Николов: 

Нищо няма. На първия етаж има лаборатория, на втория - нашите офиси. Съхранява се, разбира се, информация, която е свързана с развъдните организации, с нашата дейност, но това е информация, която е общодостъпна.

Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството е изпълнителен орган в областта на животновъдството към министъра на земеделието и храните и го подпомага при провеждането на държавната политика в областта на развъдната дейност и управлението и съхраняването на генетичните ресурси. Агенцията участва в разработването на стратегия и политики в областта на съхраняването на националния генофонд, управлението на генетичните ресурси и репродуктивния процес в животновъдството. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна