Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: ГРАО няма как да установи нарушения при масовите регистрации по настоящ адрес

Снимка: БГНЕС

Служба ГРАО няма как да установи нарушения при масовите регистрации по настоящ адрес преди местните избори. Причината за това е, че подаваните списъци са от общините, заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Ние имаме предизборно регистрация и пререгистрация на лица по настоящ адрес. Тенденцията сочи и статистиката назад в годините, че шест месеца преди местни избори процентът на пререгистрирани по настоящ адрес се увеличава. Такава е тенденцията и тази година. Прокуратурата извършва проверки дали тези регистрации са законосъобразни и съответно, ако се установи такива, тези лица ще бъдат съответно или дерегистрирани, ако има нарушения в регистрацията, защото има такава хипотеза, а отделно от това, вече с решение на парламента, ако такова, разбира се, Народното събрание приеме, може да не бъдат зачетени тези регистрации при изготвянето на изборните списъци, каза министър Лиляна Павлова. 

Тя отговори и на въпроса какво ще се случи, ако прокуратурата установи нарушенията след изборите.

В момента не мога да развивам тези хипотези, защото аз не мога да предреша кой, кога, какво ще установи, посочи Павлова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна