Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повечето жертви на атентата в Тунис са британци

Разпознати са 10 от жертвите на кървавия атентат, извършен вчера в Тунис. Властите на страната съобщиха, че сред идентифицираните има 8 британци, една белгийка и германец. Общият брой на загиналите достигна 39 души. Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че повечето от жертвите са британци и властите правят всичко възможно да помогнат на пострадалите.
 
Британското общество трябва да е подготвено за факта, че много от убитите са били британци. Те са били невинни туристи. И като жертвите във Франция и Кувейт вчера, не са представлявали заплаха за никого. Но терористите няма да успеят. Колкото и да се опитват да разделят хората по света, само ще ни обединят в решимостта ни да победим ислямистките екстремисти и цялата им идеология.


Британските туроператори изпратиха 10 самолета, за да евакуират своите туристи и анулират пътуванията на всички свои клиенти за Тунис за следващата  седмица.

Премиерът на Тунис Хабиб Есид обяви, че  по курортите и археологическите забележителности ще бъдат разположени резервисти. Около 80 джамии, които са извън контрола на правителството и по думите му  са отговорни за разпространението на терористична пропаганда, ще бъдат затворени до седмица.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна