Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американската полиция разследва предлолагаем фалшив сигнал за стрелба в "Нейви ярд"

| обновено на 02.07.15 в 17:35
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Властите в американската столица Вашингтон разследват предполагаем фалшив сигнал за изстрели в комплекса на  военноморските сили на САЩ Нейви Ярд. Органите на реда са били изпратени на място след телефонно обаждане за това, че е видян човек с оръжие. Работещи в Нейви Ярд заявиха за местни медии, че не са чули изстрели.

Около два часа след сигнала полицията вдигна блокадата в района около Нейви Ярд. По-рано в комплекса, в който работят хиляди служители можеше да се види изключително засилено полицейско присъствие, а в небето -  кръжащ хеликоптер в отговор на телефонно обаждане за потенциален стрелец. На работещите там е било наредено да отидат на безопасно място, докато в базата в бил наложен ограничен достъп.
Органите на реда претърсваха сгради на комплекса и в крайна сметка не потвърдиха наличието на стрелец и съобщиха, че  няма жертви и ранени.
През септември 2013-та година при престрелка в Нейви Ярд работещия за военните Арън Алексис уби 12 цивилни преди да бъде разстрелян от полицията.
Нейви Ярд е най-старата военноморска база в Съединените Щати и се намира в близост до сградата на американския Конгрес и Белия Дом.
Съобщението за предполагаемият инцидент се появи на фона на информации за възможност за терористични атаки в Съединените Щати около Деня на независимостта, който се отбелязва на 4-ти юли.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна