Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Радев: Зоополицията ще намали насилието над животни

Снимка: БГНЕС

Новите звена в МВР, които ще разследват престъпленията срещу животни, ще намалят насилието върху тях. Това заяви във Варна евродепутатът Емил Радев, по чиято идея е създадена българската зоополиция. Радев обясни:

Трябва ни такава структура, защото наистина зачестиха тези престъпления в България и то с особена жестокост и пред много хора. На детска площадка в Пловдив беше съсечено с брадва куче, във Варна бивш военен застреля домашен любимец пред блока. Виждаме, че насилието от там нататък е особено драстично, когато е пред малки деца, пред други хора. Така или иначе, доказано е, че този, който посяга на животни, рано или късно посяга и на хора. Пак ще дам пример със собственика на коня Уолтър, който успяхме да спасим покрай Коледа, няколко месеца след това нападна с брадва тъщата си, преби жената, с която живееше, отвлече я и в момента е в ареста, чакат го най-малко 10 години затвор.

Емил Радев обясни, че МВР няма да инвестира допълнителни средства в новото звено, защото в него ще работят полицаите от ведомството. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна