Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

От убиец на кметовете дронът е на път да са превърне в тяхно оръжие срещу местните бандити, пише "Стандарт". Идеята за иновативния подход срещу престъпността е на кмета на Марица Димитър Иванов. Общината е спечелила проект за дрон, който ще следи и природните стихии. Проектът струва близо 100 хил. лева и е финансиран по Програмата за развитие на селските райони.

Под снимка с изпразнените рафтове на магазин за хранителни стоки в Гърция вестник "Труд" пише за паническо запасяване с храни в южната ни съседка преди днешния референдум. Цитиран е и финансовият министър Варуфакис, който нарече "зловреден слух" твърдение във "Файненшъл таймс" за готвена 30% "подстрижка" за депозитите над 8 хиляди евро.

"24 часа" публикува актуализираните препоръки на нашето външно министерство към българите пътуващи в Гърция. Сред тях са - да се пътува с пълни резервоари и с достатъчно пари в брой. Също със закупени от България лекарства и основни стоки.

След атентатите в Тунис и кризата в Гърция европейски туристи се насочват към България, четем на първата страница на "Преса". Нашите хотелиери вече броят свободните си легла за юли и август, като някои смъкват още цените, които в момента са малко по-високи от тези в Северна Африка и по-ниски от Гърция.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна