Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Загубите, които търпи България заради санкциите срещу Русия, са към 80 милиона евро

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Спасителен план за Гърция още няма, каза премиерът Бойко Борисов  в коментар на гръцката  криза и отражението й в България. Той поясни, че са направени необходимите промени за гръцките банки, който работят по българското законодателство, така че българите, които имат влогове с тях, могат да бъдат спокойни за парите си.

Още повече, че Европа каза, че при необходимост ще ни помогне, уточни той. Относно спасителният план за Гърция, Борисов посочи:

Спасителен план за Гърция още няма. Днес ще се събират финансовите министри. Ако се стигне до някакво решение, то тогава  утре ще ни съберат, за да се вземе политическо решение дали може или не може да се приложи този спасителен план.

Премиерът заяви още, че постави пред Европа въпроса за загубите, които търпи България заради санкциите срещу Русия:

От порядъка на стотици милиони левове нашите млекопроизводители и зеленчукопроизводители губят в момента. И няма ли да има спасителен план и за тези, които сме пострадали от санкциите? Този път ще настоявам да имаме и ние срокове.

Загубите, които изчисляваме до момента, са към 80 милиона евро.  Така че това ще е нещо, което ще поставя на масата на колегите, защото ние сме от най-пострадалите в това отношение.


Днес премиерът Бойко Борисов откри новото депо за отпадъци в Малко Търново, изградено със средства по европейските програми. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна