Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата иска доживотен затвор за Николай Русинов -Чеци

| обновено на 13.07.15 в 15:56
Снимка: БГНЕС
Прокуратурата поиска от Софийския апелативен съд да потвърди доживотната присъда на единствения подсъдим за смъртта на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина преди 4 години - Николай Русинов, по прякор Чеци. До финалните пледоарии се стигна, въпреки поредните опити на Русинов да отложи края на съдебното следствие чрез поредица от процесуални искания.

Сред тези искания бяха поправки в съдебния протокол от миналата седмица, разпит на още свидетели и още експертизи, но съдът беше категоричен, делото вече е изяснено, а анализът на доказателствата ще бъде прочетен в съдебния акт.

Според прокуратурата по делото са събрани достатъчно доказателства за вината на Русинов заради жестокия и мъчителен начин, по който Яна Кръстева е била убита преди четири години. Най-справедливото наказание, според държавното обвинение и представителите на нейните родители, е доживотният затвор. В момента говорят адвокатите на Русинов и самият той, които настояват от съда да прочете оправдателна причина. Решението се чака малко по-късно.

Подробностите можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна